maandag, oktober 03, 2022
   
Text Size

Welke oplossing zoekt u?

Reiniging & Onderhoud

Reiniging en onderhoud voor langere levensduur

Gebouwen, monumenten en bijvoorbeeld civiele kunstwerken worden gebouwd voor jaren. Daarvoor gebruikt men duurzame materialen en technieken. Daarnaast zijn reiniging en onderhoud noodzakelijk om de bouwwerken in goede conditie te houden.

GON reinigt en onderhoudt al meer dan 25 jaar op duurzame wijze allerhande gebouwen en objecten. Van monumentale en industriŽle gebouwen, huizen, fabrieken tot (civiele) kunstwerken. Van metsel- en voegwerk tot kunststof, aluminium, beton en glas.

Dankzij onze ervaring en duurzame technieken kunnen wij iedere ondergrond snel, deskundig en milieuvriendelijk behandelen, mťt behoud van de ondergrond.

Gevelreiniging zonder schade aan ondergrond of milieu

Reiniging van steenachtige ondergronden wordt door GON in het algemeen droog uitgevoerd. In tegenstelling tot veel collegaís, reinigen wij met milieuvriendelijk granulaat van glasparel en/of droogijsstralen in plaats van met chemicaliŽn, water en/of zand. Onze werkwijze veroorzaakt nagenoeg geen schade aan het object en de omgeving. Voor wij beginnen met reinigen, wordt de juiste methodiek bepaald en getest op een proefvlak. Pas wanneer het resultaat op het proefvlak naar tevredenheid is, gaan wij over tot het reinigen van de gehele gevel. Onze ervaren specialisten zijn dusdanig bedreven dat ze zelfs de inkt van een krant kunnen stralen, zonder het papier te beschadigen!

Stofvrij stralen van kunstobjecten en civiele kunstwerken

Het reinigen van bijvoorbeeld kunstobjecten of civiele werken boven water (bruggen en viaducten) vergt een speciale aanpak. Kunstobjecten mogen natuurlijk absoluut niet worden beschadigd, ze moeten echter wel schoon worden. Bij objecten boven of in de buurt van oppervlaktewater is het van belang dat vrijgekomen vervuiling niet in het water terecht komt.

GON hanteert in deze situaties de zogenaamde stofvrijstraaltechniek. Bij deze techniek wordt het vuil samen met het gebruikte granulaat direct vacuŁm afgezogen. Het object en oppervlaktewater blijven hierdoor schoon.

Reiniging metselwerk

Metselwerk vervuilt in de loop der tijd door statische atmosferische vervuiling (o.a. CO2, zure regen). Dit wordt vaak nog versterkt door de aanzet van algen. Vooral lichte stenen verkleuren hierdoor snel. Door het vakkundig laten reinigen en behandelen van de gevel door GON, krijgt uw gevel haar oorspronkelijke frisheid terug en behoudt deze langer. Ook smet, uitslag en uitbloei kunnen met deze techniek uitstekend worden verwijderd.

Herstel van verkeerde reiniging

Helaas komt het nog vaak voor dat gevels niet op de juiste wijze worden gereinigd. Hierdoor kunnen kleurverschillen ontstaan of kan de toplaag beschadigen. Ook in deze situatie helpt GON u graag het probleem op te lossen. Dankzij onze gecombineerde kennis van reiniging, stralen en pigmenteren kunnen we in nagenoeg iedere situatie een oplossing bieden. Herstel van verkeerde reiniging

De kleur en textuur van de toplaag van deze gevel zijn beschadigd door verkeerde reiniging. Met een speciaal aangepaste straaltechniek is de textuur enigszins teruggebracht. Een complexe pigmenteringssessie daarna leverde een positief eindresultaat.

Peter Bakker

"GON heeft me nog nooit teleurgesteld"

Wat het probleem ook is, GON lost het op. Ik vertrouw volledig op hun experstise en ben daarin nog nooit teleurgesteld.
Na diverse slechte ervaringen heeft GON mij het vertrouwen teruggeven in echt vakmanschap.

Peter Bakker
Wienerberger keramische bouwmaterialen